Kouveld Klimaatbeheersing, uw partner voor het beste binnenklimaat

Wilt u een airco installatie in bijvoorbeeld uw woning, kantoor of winkel laten plaatsen? Kouveld Klimaatbeheersing helpt u graag verder! Wij zijn namelijk dé expert op het gebied van airconditioning, verwarming en warmtepompen. Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide kennis genieten onze klanten van een prettiger woon- en werkklimaat. Samen met u zoeken we naar een oplossing op maat. Dus, wilt u meer weten over onze airco installaties? Lees dan onderstaande tekst voor een nadere toelichting!

Direct contact opnemen met één van onze specialisten? Dat kan via ons contactformulier. Stuur ons gerust een bericht!

Hoe werkt een airco?

Een airconditioning (airco) verkoelt of verwarmt de aanwezige lucht in een ruimte. Dit gebeurt door middel van een compressor met koelvloeistof. Door de warmte van de lucht in de binnenruimte verandert de koelvloeistof in gas. Dit gas slaat de warmte op, en verplaatst zich vervolgens naar een condensor. Hier vormt het gas zich weer tot een vloeistof en geeft het de warmte af aan de buitenruimte. Dit proces herhaalt zich continu, waardoor de binnenruimte altijd haar koele temperatuur behoudt. Vice versa kan een airco ook een ruimte verwarmen. Het koelingsproces wordt dan omgedraaid. De condensor wordt dan de verdamper en de verdamper wordt de condensor.  

Doordat de lucht binnenshuis afkoelt, condenseert ook het water in de lucht. Gelukkig voert een airco dit water af naar een reservoir, waarna het via een vaste afvoer of door een condenswaterpomp wordt afgevoerd. De luchtvochtigheid neemt dan af, waardoor een prettiger woon- en werkklimaat ontstaat. Hierdoor kan uw lichaam de eigen warmte beter kwijt. Wel zo prettig!

Een airco beschikt over een binnen- en buitenunit. De buitenunit maakt gekoelde lucht aan voor de binnenruimte. Het koelvermogen verschilt per buitenunit. Hoe hoger het koelvermogen van de buitenunit, hoe groter de ruimte die de unit kan verkoelen. De binnen-unit van de airco verkoelt of verwarmt de desbetreffende ruimte.

Er is onderscheid te maken tussen single-split aircosystemen en multi-split aircosystemen. Een single-unit bestaat uit één binnen- en buitenunit. Hiermee kunt u één ruimte verkoelen of verwarmen. De multi-split unit kan de temperatuur van meerdere ruimtes reguleren, doordat deze uit meerdere units bestaat. Hierdoor kunt u de temperatuur per ruimte instellen.

Airco installatie door Kouveld Klimaatbeheersing

Bij Kouveld Klimaatbeheersing maken wij enkel gebruik van hoogwaardige airconditioningsystemen van A-merken zoals Samsung, Mitsubishi, Toshiba, Daikin en Panasonic. Bovendien ontzorgen wij u van A tot Z! Samen met u zoeken we naar de perfecte oplossing. Onze adviseurs helpen u graag de beste airco te kiezen. Wij gaan als volgt te werk:

 1. Onze adviseur kijkt samen met u naar de beste airco en geschiktste locatie in uw woning of pand.
 2. Wij maken een vrijblijvende offerte voor u.
 3. Gaat u akkoord met de offerte? Dan maakt onze binnendienst zo snel mogelijk een afspraak met u voor de installatiedatum. Hierna beantwoorden wij eventuele vragen en opmerkingen van uw kant. Zo weet u precies wat u van ons kan verwachten!
 4. Op de dag van de installatie staan onze monteurs rond 8:00 bij u voor de deur. Zij zullen u netjes uitleggen wat de werkzaamheden zijn en vervolgens aan de slag gaan.  
 5. Een airco plaatsen kost ongeveer één werkdag per ruimte. De werktijd van onze monteurs is dus afhankelijk van het aantal ruimtes die van airconditioning moeten worden voorzien.
 6. Na de montage leggen onze monteurs duidelijk aan u uit hoe het systeem werkt, en hoe u hier optimaal gebruik van maakt. Hierna geniet u heerlijk van een prettiger binnenklimaat!  

Wat gebeurt er na installatie van de airco?

Achteraf ontvangt u van ons een voorstel voor een onderhoudscontract. Dit contract biedt u diverse voordelen: Wij zetten deze voor u op een rij:

 • De garantietermijn wordt verlengd naar vijf of zeven jaar.
 • Uw airconditioning krijgt een jaarlijkse onderhoudsbeurt.
 • U krijgt voorrang indien uw aircosysteem een storing heeft.

Ook sturen wij u een mail met een uitnodiging om feedback te geven. Hiermee helpt u ons om onze service te verbeteren!

Waarom kiezen voor Kouveld Klimaatbeheersing?

Kouveld Klimaatbeheersing bestaat uit een gedreven team van twintig monteurs, vier adviseurs, vijf binnendienstmedewerkers en twee directieleden. En laten we onze trouwe kantoorhond Prins Ralph niet vergeten!

Wij zijn pas tevreden als u dat bent! Bij ons staat kwaliteit op de eerste plaats.  

De voordelen van Kouveld Klimaatbeheersing

 • Kwaliteit en service staan bij ons voorop. Wij werken enkel met hoogwaardige installaties, en monteren deze zeer nauwkeurig.
 • Korte lijnen en snelle service. Wij zijn laagdrempelig te benaderen voor een vrijblijvende offerte of vragen.
 • Kouveld Klimaatbeheersing is aangesloten bij de branchevereniging NKVL. Zodoende staan wij garant voor kwaliteit.
 • Wij zijn F-Gassen (STEK) gecertificeerd en worden jaarlijks door DEKRA gecontroleerd. Bovendien beschikken al onze monteurs over een VCA en F-Gassen diploma, en worden regelmatig bijgeschoold.
 • Wij zijn dé specialist op het gebied van diverse aircotoepassingen. Denk onder andere aan onzichtbare airco’s, airco’s op dakkapellen en vloermodel airco’s.

Meer weten over Kouveld Klimaatbeheersing?

Kortom, wij gaan graag zo snel mogelijk voor u aan de slag! Wilt u meer weten over airco installaties? Of heeft u andere vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via het onderstaande formulier, of door een mail te sturen naar info@kouveld.nl. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op +31 30 6580454. Wij helpen u graag verder!

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u meer weten of persoonlijk kennismaken?
Wij maken graag een afspraak