Kouveld Klimaatbeheersing, uw partner voor het beste binnenklimaat

Lucht-water warmtepomp installatie

Wilt u weten of een lucht water warmtepomp installatie geschikt is voor uw huis, bedrijfspand of uw huidige verwarmingssituatie? Lees op deze pagina de voordelen van dit warmtepompsysteem en ontdek of dit systeem past bij uw wensen en verwarmingsinstallatie. Een warmtepomp is het perfecte alternatief voor CV installaties of andere verwarmingsmethoden.

Lees hier meer over de voordelen van een warmtepomp installatie.

De werking van een lucht-water warmtepomp

Een warmtepomp is een systeem waarbij de pomp de woning voorziet van warmte en warm of koud water. Bij een lucht-water warmtepomp haalt het systeem het overgrote deel van de energie die het nodig heeft uit buitenlucht. Hierdoor is deze pomp erg energiezuinig. Deze warmtepompinstallatie maakt alleen gebruik van elektriciteit wanneer een ruimte op een wat hogere temperatuur moet worden gebracht.

Kosten van een lucht-water warmtepomp

De kosten van een lucht-water warmtepomp installatie zijn afhankelijk van het benodigde vermogen.

De prijzen variëren tussen de € 9.000 en € 25.000 voor een complete warmtepomp inclusief installatie. (afhankelijk van de grote en faciliteiten van het object)

De investering in dit type warmtepomp is daardoor snel terugverdiend! Afhankelijk van het gebruik kan de investering meestal tussen de 5 en 10 jaar zijn terugverdiend. Dit in combinatie met een subsidie maakt het aanschaffen van een lucht-water warmtepomp interessant. Wilt u meer weten over de prijzen of merken in ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

Milieuvriendelijker alternatief

Wanneer u kiest voor een warmtepompsysteem van Kouveld Klimaatbeheersing kunt u deze aansluiten op verschillende afgiftesystemen zoals radiatoren en vloerverwarming. Hierdoor kunt u gemakkelijk iedere ruimte in uw woning binnen korte tijd verwarmen. Een warmtepomp is tevens een milieuvriendelijker alternatief voor de CV-ketel. Wanneer u voor een warmtepomp kiest verlaagt u namelijk uw gasgebruik en de CO2 uitstoot van uw woning. Andere voordelen van een lucht-water warmtepomp zijn:

  • Energiezuinig – De benodigde energie wordt uit de lucht gehaald.
  • Milieuvriendelijk – Geen gebruik van gas en geen CO2 uitstoot (in combinatie met zonnepanelen geheel onafhankelijk)
  • Makkelijk en relatief goedkoop te installeren

Warmtepomp installatie plaatsen?

Kouveld Klimaatbeheersing heeft vakkundige installateurs in dienst gespecialiseerd in warmtepomp installaties. Daarnaast bieden wij klanten met een warmtepomp tevens een onderhoudscontract aan. Hierdoor hebt u altijd 24 per dag service bij storingen en leveren wij het nodige onderhoud aan uw warmtepomp wanneer dit nodig is.

Subsidies voor warmtepompinstallaties

Omdat de overheid de aankoop van warmtepompen stimuleert kunt u daar als particulier of zakelijk gebruiker subsidie voor aanvragen. U kunt deze subsidie krijgen wanneer u voldoet aan de verschillende voorwaarden die verbonden zijn aan particulier en zakelijk gebruik van een warmtepomp installatie.

Meer informatie over warmtepomp installaties?

Wilt u graag meer informatie over een warmtepomp installatie voor thuis of op de zaak? Neem dan contact met ons op via K2 Warmtepompen. Benieuwd of u in aanmerking komt voor warmtepomp subsidie? Vul dan de energiesubsidiewijzer in en kom er in een paar stappen achter of u subsidie aan kunt vragen.

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u meer weten of persoonlijk kennismaken?
Wij maken graag een afspraak