Kouveld Klimaatbeheersing, uw partner voor het beste binnenklimaat

Hybride warmtepompen

Uw huis op een duurzame manier verwarmen en tegelijkertijd minder gebruik maken van aardgas? Het kan met een hybride warmtepomp van Kouveld Klimaatbeheersing!

Verlaag uw energie- en gas kosten

Woont u in een huis waar een gasketel hangt? Of heeft u een nieuwe woning gekocht die nog aangesloten zit op gas? Dan is een hybride warmtepomp een interessante oplossing om binnen korte termijn uw energie- en gasgebruik te verlagen! Een hybride warmtepomp is een systeem waarbij een Cv-ketel en warmtepomp aan elkaar gekoppeld worden en samenwerken. Deze warmtepomp is uitermate geschikt voor de verwarming van uw woning en kan worden aangesloten op zowel bestaande als nieuwe systemen. Zo kan dit systeem bijvoorbeeld prima worden aangesloten op vloerverwarming.

Werking van de hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt anders dan de gemiddelde warmtepomp. Om een hybride warmtepomp te creëren worden een warmtepomp en cv ketel aan elkaar gekoppeld. De warmtepomp haalt vervolgens warmte uit de lucht door middel van een buitenunit en zorgt voor de meeste warmte in huis. De Cv-ketel zal na de installatie van de warmtepomp meestal gebruikt worden om u van warm water te voorzien in de keuken of badkamer. Daarnaast kan de CV ketel bijspringen wanneer er sprake is van zeer koude temperaturen waarbij de warmtepomp niet genoeg warmte uit de lucht kan halen.

Voordelen van een hybride warmtepomp

Hybride warmtepompen zijn een aantrekkelijke investering om uw huis energiezuiniger te maken en hebben diverse voordelen:

  • Minder gas- en stroomverbruik
  • Lagere energiekosten
  • Goede tussenstap voor wonen zonder gas
  • Verlaagde CO2 uitstoot
  • Geschikt voor oudere huizen

Subsidie voor warmtepompen

De overheid probeert de aankoop van milieuvriendelijke alternatieven voor energieopwekking te stimuleren. Daarom kunt u na aankoop van een hybride warmtepomp subsidie aanvragen bij de rijksdienst van Ondernemend Nederland. Dit bedrag ligt afhankelijk van het type warmtepomp tussen de 1000 en 2500 euro. Voordat u dit bedrag ontvangt moet u echter wel aan een aantal voorwaarden weten te voldoen. Zo gelden er voor particuliere gebruikers andere voorwaarden dan voor zakelijke gebruikers. Wilt u weten of u kans hebt om in aanmerking te komen voor deze subsidie? Kijk dan hier voor meer informatie over de subsidies en andere aantrekkelijke financieringsvormen van de overheid.

Meer informatie?

Wilt u graag meer weten over hybride warmtepompen? Neem dan contact met ons op via K2 Warmtepompen. Hier kunt u meer informatie vinden en een vrijblijvende offerte aanvragen.

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u meer weten of persoonlijk kennismaken?
Wij maken graag een afspraak