Kouveld Klimaatbeheersing, uw partner voor het beste binnenklimaat

Klimaatbeheersing in gebouwen

Geavanceerd klimaatsysteem in moderne kantoorpanden, hotels, winkels, banken, etc.

Veranderende klimaatomstandigheden en de huidige architectuur, waarin gevels vaak zijn uitgevoerd met een groot glasoppervlak, gecombineerd een toenemende isolatiewaarde hebben ervoor gezorgd dat airconditioning als standaard wordt gezien in de huidige utiliteitsmarkt. Bovendien heeft een toename van elektronische apparatuur en de daarmee gepaard gaande warmteafgifte de vraag naar koeling sterk doen stijgen. Hoe zorgt u voor klimaatbeheersing in gebouwen, zoals kantoorpanden, hotels, winkels of banken bijvoorbeeld?

Voor individuele koeling, volledig regelbaar per ruimte, kan gebruik gemaakt worden van VRV, Multi-V of VRF (Variable Refrigant Flow) systemen. Bij deze systemen wordt op één grote centrale buitenunit meerdere (tot max. 42) binnenunits aangesloten. Omdat het systeem in staat moet zijn om ook bijvoorbeeld slechts 1 binnen deel van de 42 stuks te koelen moet de koudemiddelstroom vanuit de buitenunit kunnen variëren.

Individuele koeling? Overweeg een energiezuinige warmtepomp

Een warmtepomp is een ideale en energiezuinige oplossing voor klimaatbeheersing in gebouwen. Vanwege ons klimaat zal tevens de behoefte van een comfortabel verwarmingssysteem altijd blijven bestaan. Omwille van het milieu, de stijgende energieprijzen en de wettelijke eisen groeit de vraag naar energiezuinige verwarmingssystemen. Er zijn binnen de VRF systemen 2 systemen die hieraan voldoen:

 • Warmtepompsysteem voor koelen OF verwarmen.
 • Warmtepompsysteem voor gelijktijdig koelen en verwarmen. (ook als hoofdverwarming)

Zie ook productfolders van diverse merken zoals, Mitsubishi Heavy Industries, Daikin, Mitsubishi Electric, Toshiba.

Warmtepompsysteem – Koelen en Verwarmen in 1 installatie!

Het grote voordeel ten opzichte van een koel- of verwarmsysteem is de volledige onafhankelijkheid waarmee een ruimte gekoeld kan worden, terwijl een tweede ruimte met hetzelfde systeem verwarmd wordt.

Bij koeling wordt feitelijk warmte uit de ruimte ontrokken. Een VRF/systeem met warmte terugwinning brengt deze geabsorbeerde warmte naar een verdeelbox waar warmte eerst nuttig verdeeld wordt naar andere ruimten of zelfs naar de vloerverwarming of warmtapwater alvorens af te voeren naar buiten zoals bij de `gewone` splitsystemen. Hierdoor blijft de warmte-energie dus in eerste instantie “in huis”!

Deze warmteterugwinmogelijkheid (WTW) kan leiden tot leiden tot forse energiebesparingen. Dit VRF-warmtepompsysteem is dan ook uitermate geschikt om als hoofdverwarming te dienen. Er is dus slechts één binnenunit per ruimte nodig om te voorzien in de vraag naar koeling, ontvochtiging, recirculatie en verwarming, 100% individueel regelbaar en bespaart dus een CV-installatie.
Door toepassing van de combinatie WTW/ventilatieunits kan tevens de in de ventilatievraag worden voorzien.

Naast de geavanceerde mogelijkheden voor klimatisering in gebouwen kennen de VRF systemen een aantal ijzersterke kenmerken waardoor de systemen voldoen aan de hoge eisen van deze tijd. Hieronder een overzicht:

 • Energiezuinig en subsidiabel
  Het VRF Systeem kenmerkt zich als één van de meest zuinige systemen op de installatiemarkt. In tegenstelling tot conventionele systemen kan een VRF Systeem exact de capaciteit leveren welke op dat moment wordt gevraagd
 • Comfortabel geluidsniveau
  Een te hoog geluidsniveau in een leefomgeving kan als zeer hinderlijk worden ervaren. Er wordt dan ook veel zorg besteed aan minimalisering van het geluidsniveau van zowel de binnen- als de buitenunits.
 •  Intelligente comfortregelingen
  De systemen kennen zeer veel instelmogelijkheden die perfect zijn af te stemmen op de (individuele) wensen van de gebruiker. De systemen hebben daarbij een grote keuze in lokale en centrale regelaars en complete klimaatbeheersystemen.
 • Nauwkeurigheid ruimtetemperatuur
  Een VRF systeem levert exact de capaciteit welke op dat moment gevraagd wordt. Daarnaast zal het systeem, door de keuze van luchtkoeling of -verwarming, direct op elke wijziging van interne en externe warmtelast reageren
 • Vrije indeling gebruikersruimte
  Tijdens het ontwerpen van een VRF Systeem kan rekening gehouden worden met de vrije indeelbaarheid van een gebruikersruimte.
 • Flexibele ontwerpmogelijkheden en eenvoudige installatie
  Het VRF systeem is een compleet werkend systeem, geleverd door één fabrikant. De systemen hebben met alleen binnenunits, buitenunits en regelingen een simpele opbouw ten opzichte van conventionele systemen. Met een keuze van maar liefst 83 soorten binnenunits en 47 buitenunits in verschillende uitvoeringen en capaciteiten, is voor elke situatie een passende oplossing te vinden.
 • Milieuvriendelijk koudemiddel R410A
  De VRF Systemen werken allemaal met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 • Betrouwbaarheid
  De sterke groei van de VRF Systemen in Nederland is kenmerkend voor de betrouwbaarheid van deze systemen. De installatie van de VRF systemen vindt in Nederland plaats door een netwerk van STEK erkende bedrijven.

Interesse in een warmtepompsysteem in uw gebouw?

Kies bij optimale klimaatbeheersing in gebouwen voor Kouveld Klimaatbeheersing. Bespaar vandaag nog op uw energiekosten en maak gebruik van subsidiemogelijkheden. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan, wij vertellen u graag meer over de diverse mogelijkheden. Bel ons op +31 30 6580454 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u meer weten of persoonlijk kennismaken?
Wij maken graag een afspraak