Kouveld Klimaatbeheersing, uw partner voor het beste binnenklimaat

Naast de warme zomers is het ook van cruciaal belang dat u de koude winters doorkomt. Het aanschaffen van een airconditioning die ook kan verwarmen is zeker geen overbodige luxe. De systemen waarbij u kunt koelen én verwarmen voor het ideale binnenklimaat worden ook warmtepompen genoemd. De warmtepomp wordt dan gebruikt om warmte uit de buitenlucht te onttrekken, dit is zelfs mogelijk bij temperaturen onder de -10°C. Hierbij blazen ze de warme lucht naar binnen. In tegenstelling tot de airco, daarbij is de werking andersom.

CV ketel of Airco

In de winter, wanneer er veel gestookt wordt, is een airco als verwarming goedkoper dan de traditionele CV ketel. Bij een airco kan een rendement behaald worden die ver boven de 400% ligt, in tegenstelling tot de CV ketel die niet verder zal komen dan 96%. Een behoorlijk verschil. De gebruikswijze is zeer gemakkelijk uit te leggen. De airconditioning onttrekt de warmte uit de ruimte, de warmtepomp brengt deze er juist in. Een voorbeeld van een warmtepomp die iedereen in huis heeft is bijvoorbeeld uw koelkast. De aanschaf- en installatiekosten van een airco met verwarming hangt erg af van de ruimte en het merk airco.

Duurzaamheid

Naast dat het kostenbesparend werkt, is een airconditioning ook duurzamer. Een werkende airconditioning heeft namelijk een rendement van ongeveer 3,8 (E.E.R.). dit houdt in dat voor 3,8 KW koelen er 1 KW elektriciteit nodig is. Het verwarmen van een kamer in de winter is nog rendabeler, namelijk 4 (COP).

Airconditioning kiezen

Als u kiest voor een aircosysteem, zijn er verschillende mogelijkheden. Een vaste airco in huis heeft als voordeel dat deze mooi te monteren is. Zo heeft u geen last van een object dat storend is of in de weg staat zoals bij de mobiele airco. Daarnaast is een vaste airco-installatie comfortabel, maakt minder geluid, en is te monteren aan bijvoorbeeld een muur of het plafond. Met een vast aircosysteem kunt u meerdere ruimtes tegelijk koelen, ontvochtigen of verwarmen.

Welk aircosysteem kiezen?

Dat hangt af van wat u belangrijk vindt. U kunt kiezen uit bijvoorbeeld een muur of plafondmontage. Vanuit esthetisch oogpunt kunt u hieruit een keuze maken welke het beste bij de ruimte past. Wilt u advies op maat of zoekt u een specialist om een airco in huis te laten installeren? Neem dan contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Aangezien de keuze en prijs van een goed airconditioningsysteem afhankelijk zal zijn van de situatie waar deze geplaatst dient te worden, is het raadzaam om vrijblijvend een afspraak te maken voor een bezoek ter plaatse of door ons te voorzien van bouwtekeningen. Onze adviseurs kunnen u dan aan de hand van duidelijke voorbeelden het juiste advies geven.

Bel +31 30 6580454 of e-mail ons daarom vandaag nog voor een vrijblijvend advies.

Zie ook productfolders van diverse merken zoals, Mitsubishi Heavy Industries, Daikin, Mitsubishi Electric, Toshiba.

Offerte aanvragen

Wilt u meer weten of persoonlijk kennismaken?
Wij maken graag een afspraak