Kouveld Klimaatbeheersing, uw partner voor het beste binnenklimaat

Een ruimte verwarmen met een airconditioningsysteem? Dat is zeker mogelijk! Kouveld Klimaatbeheersing vertelt u graag meer over de mogelijkheden. Er zijn namelijk aircosystemen die een ruimte zowel kunnen verkoelen als verwarmen! Kouveld Klimaatbeheersing komt graag zo’n aircosysteem bij u in huis of op kantoor installeren. Geïnteresseerd in wat er mogelijk is? Lees dan onderstaand artikel!

Direct contact opnemen met één van onze medewerkers? Stuur dan een bericht via ons contactformulier!

Hoe kan een airco een ruimte verwarmen?

Een airco staat voornamelijk bekend vanwege het vermogen om een ruimte te verkoelen. Sommige airco’s kunnen echter ook als verwarming dienen! Erg fijn tijdens strenge winters, wanneer u het binnenshuis of op kantoor maar niet warm weet te krijgen. Airco’s die zowel kunnen verkoelen als verwarmen, noemt men ook wel warmtepompen.

Maar hoe verwarmt een airco een ruimte? In feite werkt dit hetzelfde als wanneer een airco een ruimte verkoelt, alleen wordt dit proces omgedraaid. De warmtepomp onttrekt namelijk warmte uit de buitenlucht en blaast deze lucht naar binnen.

Waarom kiezen voor een airco met verwarmend vermogen

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een airco met warmtepomp. Wij zetten deze voor u op een rij:

  • Altijd een perfect binnenklimaat, zowel ’ s zomers als ’ s winters. Dit zal de algemene levenskwaliteit zeker ten goede komen. Ook uw nachtrust komt niet meer te lijden onder onaangename binnentemperaturen! Maar denk ook aan het voordeel van een airco op kantoor. Een aircosysteem op kantoor zal de concentratie van uw werknemers zeker stimuleren.   
  • Slaapt u liever in een wat koelere slaapkamer, maar wilt u ’ s ochtends een verwarmde woonkamer instappen? Dit is zeker mogelijk! Op een buitenunit zijn namelijk meerdere binnenunits aan te sluiten. Hierdoor kunt u met een warmtepomp voor elke kamer individueel te temperatuur reguleren.
  • Een warmtepomp is eenvoudig te installeren en neemt weinig ruimte in beslag. Ook voor kleinere ruimtes is een warmtepomp dus een optie!
  • Een airconditioningsysteem met warmtepomp is goed voor het milieu. Het systeem verwarmt namelijk zeer efficiënt een ruimte. Het rendement van een airco is ongeveer 3,8 (E.E.R.) Dat betekent het systeem 1 KW elektriciteit nodig heeft om 3,8 KW te koelen. In de winter ligt dit rendement zelfs nog hoger!
  • Verwarmen via een warmtepomp is veel voordeliger dan verwarmen via een Cv-ketel. Het rendement ligt ruim drie keer zo hoog!

De aircosystemen van Kouveld Klimaatbeheersing

Airco’s met warmtepomp komen in verschillende soorten en maten. In ons assortiment vindt u aircosystemen van de volgende A-merken:

  • Panasonic
  • Daikin
  • Mitsubishi
  • Samsung

Elk merk heeft zijn eigen uitstraling en past wel of niet beter in bepaalde ruimtes. Dit is uiteraard van uw smaak afhankelijk. Kortom, er is voor ieder wat wils!

Waarom kiezen voor Kouveld Klimaatbeheersing?

Wij gaan graag zo snel mogelijk met u zitten voor een oplossing op maat. Samen met u kijken we naar wat uw wensen zijn en hoe we u het beste kunnen helpen. Daarbij ontzorgen wij u van A tot Z en stoppen pas als u tevreden bent!

Op de dag van de installatie staan onze monteurs ’ s ochtends rond 8:00 uur bij u op de stoep. Wij doen ongeveer één werkdag over de installatie van een airco per ruimte. Achteraf nemen we uitgebreid met u door hoe het systeem werkt. Hierna kun u genieten van een heerlijk woonklimaat!

Vragen of opmerkingen over verwarmen met een airco?

Wilt u meer weten over verwarmen met een airco? Of heeft u andere vragen of opmerkingen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan via het onderstaande formulier, of door een mail te sturen naar info@kouveld.nl. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op +31 30 6580454. Wij gaan graag voor u aan de slag!

Zie ook productfolders van diverse merken zoals, Mitsubishi Heavy Industries, Daikin, Mitsubishi Electric, Toshiba.

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u meer weten of persoonlijk kennismaken?
Wij maken graag een afspraak