Kouveld Klimaatbeheersing, uw partner voor het beste binnenklimaat

Mensen brengen gemiddeld 90% van hun tijd in gebouwen door. Het is dus belangrijk dat in deze gebouwen een gezond en comfortabel binnenklimaat wordt gerealiseerd. De kwaliteit van het binnenklimaat blijkt vaak een bepalende factor te zijn bij het ontstaan van veel voorkomende gezondheidsklachten als hoofdpijn, vermoeidheid en irritaties aan ogen, neus en keel. Ook kunnen allergische reacties optreden.

Praktische indicator

Het CO2-gehalte in het vertrek is een praktische indicator voor de mate van ventilatie; hoe lager het CO2-niveau, hoe beter een vertrek wordt geventileerd.Verontreiniging van de binnenlucht is door een goede ventilatie te verminderen. Een goede ventilatie zal resulteren in een lage concentratie koolstofdioxide (bij voorkeur onder 800 ppm, echter beslist lager dan 1000 ppm). De luchtkwaliteit van bijvoorbeeld kantoren, scholen, praktijkruimten etc. is goed te analyseren op vervuiling.

Luchtkwaliteitsmeting

Kouveld Klimaatbeheersing kan voor u een luchtkwaliteitsmeting uitvoeren en een rapportage maken. Hieruit wordt in eerste instantie gemeten wat de waarde van het Co² gehalte, temperatuur en relatieve luchtvochtigheid is.

Vaak geeft dit een goede indruk van de situatie en of er wel voldoende geventileerd wordt. In geval van een kantoorpand met luchtbehandelingsinstallatie, maken wij hierbij een extra meting in deze luchtbehandelingskast en houden de buitenluchttemperatuur bij.

Rapportage met verbeterpunten

De meetperiode is 1 tot 2 weken. Op basis van deze gegevens wordt een rapportage gemaakt met een eindconclusie. De meetgegevens worden in grafieken weergegeven. De verbeterpunten worden eveneens aangegeven en besproken. Eventuele verbeterpunten kunnen wij na overleg direct uitvoeren.

Mochten er klachten zijn en vermoedens van bacteriële of chemische vervuiling, kunnen wij luchtmonsters nemen en deze in een gecertificeerd laboratorium laten analyseren.

Voorbeeld meetcriteria:

 • Temperatuur
 • RV% Relatieve luchtvochtigheid
 • CO2 waarde p.p.m.

Meetpunt:

 • Meting in callcenter
 • Gemeten op hoogte van 200cm in midden van de ruimte
 • Meting wordt sterk beïnvloed door hoeveelheid aanwezige mensen
 • 9 en 10 en 16 en 17 geven het weekend weer

De onderstaande grafiek laat zien dat;

 • Co² waarde ligt bij afwezigheid tussen circa 450 en 600 p.p.m. (zie tabel en grafiek)
 • Co² waarde loopt op bij aanwezigheid tussen circa 600 en +/+ 1000 p.p.m. (zie tabel en grafiek)
 • temperatuur bij aanwezigheid 21,0 en 25,0 graden

Zie downloads voor een voorbeeldrapportage.

Heeft u vragen of wilt u eens een luchtkwaliteitsmeting laten uitvoeren?

Bel +31 30 6580454 of email vandaag nog voor een afspraak.

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u meer weten of persoonlijk kennismaken?
Wij maken graag een afspraak