Kouveld Klimaatbeheersing, uw partner voor het beste binnenklimaat

De zomer loopt tot zijn einde en de herfst staat alweer bijna voor de deur. Dit betekent dat niet alleen de temperaturen gaan dalen, maar ook dat de energierekening weer gaat stijgen. Het wordt namelijk weer kouder in huis, waardoor u de verwarming weer aan zal moeten zetten. Maar wist u dat verwarming het zwaarste doorweegt op de energiefactuur? Het wordt dan ook steeds populairder om een huis te verwarmen met een warmtepomp. Een warmtepomp werkt namelijk met een zeer hoog rendement op elektriciteit, waardoor u ermee bespaart op uw energierekening. Kouveld Klimaatbeheersing vertelt u hier graag meer over!

Warmtepomp

Wat is een warmtepomp?

Ondanks dat de verkoop van cv-ketels nog steeds stijgt, wordt het verwarmen van een huis met een warmtepomp ook steeds meer gewild. Een warmtepomp is simpelweg een systeem dat een woning voorziet van verwarming en warm/koud water. Een warmtepomp is de ideale manier om uw huis te verwarmen, doordat deze warmte uit de buitenlucht gebruikt. Deze energie wordt in het buitendeel opgepompt naar een bruikbaar niveau voor de verwarming en het tapwater. Dit maakt het gebruiken van een warmtepomp een duurzame manier van het verwarmen van uw huis!

Welke soorten warmtepompen zijn geschikt voor het verwarmen van uw huis?

Warmtepompen kunnen verschillen in de manier waarop ze een energiebron gebruiken. Zo zet de ene warmtepomp buitenlucht om in verwarming en kan de andere warmtepomp ook voor het tapwater gebruikt worden. Kouveld biedt twee soorten warmtepompen aan:

1) Lucht-water warmtepomp: een lucht-water warmtepomp haalt ¾ van de benodigde energie uit de buitenlucht. Alleen voor het op een hogere temperatuur brengen van de warmte heeft de warmtepomp een kleine hoeveelheid elektriciteit nodig;

2) Hybride warmtepomp: een hybride warmtepomp kan niet alleen uw huis verwarmen, maar kan ook warm tapwater leveren. De warmtepomp kunt u toevoegen aan uw huidige cv.

Welke soort warmtepomp het beste bij uw situatie past hangt onder andere af van uw budget en het type woning.

Heeft u interesse in een warmtepomp? Neem contact op!

Heeft u interesse in een warmtepomp? Of wilt u meer informatie over de verschillende soorten warmtepompen? Neem dan contact met ons op!

Wilt u meer weten of persoonlijk kennismaken?
Wij maken graag een afspraak