Wanneer u een airco of warmtepomp aanschaft, is het belangrijk om te kijken naar het geluid die hieruit komt. Per 1 april 2021 worden er namelijk nieuwe geluidseisen gesteld aan (nieuw te plaatsen) buiten opgestelde installaties. Een nieuwe installatie mag niet meer dan 40 dB geluid veroorzaken bij de buren. De nieuwe eisen gelden niet voor de warmtepomp zelf maar voor bij de woning geplaatste installatie. Een warmtepomp zelf voldoet niet aan de eis, het is daarom belangrijk dat de installatie op voldoende afstand van de buren geplaatst zal worden of worden afgeschermd zodat de 40 dB niet zal worden overschreden.
Warmtepompen en airco’s kunnen zowel binnen in de woning als buiten de woning worden geplaatst. In de woning worden ze in een aparte ruimte, bijvoorbeeld op zolder geplaatst, ofwel worden in het dakvlak opgenomen. Het is ook mogelijk om hem tegen de buitengevel van de woning te monteren, bijvoorbeeld aan de voorzijde van de woning, ofwel de achtergevel.
Om aan de geluidseisen te voldoen is de juiste apparatuur van belang. Bij Kouveld helpen wij u graag met het maken van de juiste keuze. Onze adviseurs zoeken samen met u naar het juiste systeem en de perfecte locatie om hem te plaatsen. Hierbij houden we zeker rekening met de nieuwe wetgeving. Wij stimuleren stillere warmtepompen en airco’s als geen ander. Onze adviseur zal een vrijblijvende offerte voor u maken. Eenmaal akkoord op de offerte wordt u door onze binnendienst benaderd voor het maken van een afspraak voor de installatiedatum. Bovendien worden de laatste puntjes met u besproken en worden er nog eventuele vragen beantwoord. Ze weet u van tevoren precies wat er gaat gebeuren.
Kouveld Klimaatbeheersing heeft verschillende soorten warmtepompen. Deze verschillen in de manier waarop ze een energiebron gebruiken. Een lucht-water warmtepomp haalt 75% van de benodigde energie uit de buitenlucht. Alleen voor het op een hogere temperatuur krijgen van de warmte heeft de pomp een kleine hoeveelheid elektriciteit nodig. Daarnaast ontstaat een hybride warmtepomp door een warmtepomp en cv-ketel aan elkaar te koppelen. De warmtepomp haalt vervolgens warmte uit de lucht door middel van een buitenunit en zorgt voor de meeste warmte in huis. De cv-ketel zal na de installatie van de warmtepomp meestal gebruikt worden om u van warm water te voorzien in de keuken of badkamer. Daarnaast kan de cv-ketel bijspringen wanneer er sprake is van zeer koude temperaturen.
Heeft u interesse in een warmtepomp? Neem dan nu contact met ons op. Vragen over warmtepompsystemen? Laat een reactie achter. Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste warmtepomp en met de installatie.