Kouveld Klimaatbeheersing, uw partner voor het beste binnenklimaat

Verduurzaam uw woning of kantoorruimte in Utrecht met een warmtepomp

U kunt er niet meer omheen draaien: de warmtepomp is uitermate efficiënt. Bij het verwarmen van het huis is niet langer de CV-ketel, maar een warmtepomp de standaard. Velen zijn u al voorgegaan en hebben het huis reeds verduurzaamd. De energietransitie naar een warmtepomp brengt u vele voordelen die u niet wilt missen. Kouveld Klimaatbeheersing vertelt u graag wat voor baat u heeft bij het aanschaffen van een warmtepomp! Woont u in de omgeving Utrecht dan kunt u zeker bij Kouveld Klimaatbeheersing terecht! Kouveld heeft al vele warmptepompen in Utrecht en omgeving mogen installeren.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een systeem dat een woning, kantoor of andere ruimte voorziet van verwarming en warm/koud water. Er zijn verschillende soorten warmtepompen die gebruik maken van natuurlijke middelen uit de omgeving om warmte op te wekken. Zo gebruikt een warmtepomp buitenlucht, maar ook bodem- of grondwater als energiebron.

  • Lucht-water warmtepomp: een lucht-water warmtepomp haalt ¾ van de benodigde energie uit de buitenlucht. Alleen bij hoge temperaturen is er een kleine hoeveelheid aan elektriciteit nodig.
  • Hybride warmtepomp: dit is het nieuwste type warmtepomp! Deze warmtepomp verwarmt niet alleen uw woning maar levert ook nog eens warm water.

Door gebruik te maken van een warmtepomp verlaagt u de CO2-uitstoot van uw woning. Er wordt minder gebruik gemaakt van aardgas om uw woning te verwarmen. Daarom is de warmtepomp een duurzame keuze.

Bij uitstek ideaal in combinatie met LTV

Een warmtepomp werkt het best bij het leveren van gematigde temperaturen van ongeveer 45℃. Dit betekent dat dit systeem geschikt is om te koppelen aan een LTV (Lage Temperatuur Verwarming). Zo is er een lagere temperatuur nodig om het huis warm te houden en daalt het energieverbruik. Door de lage temperatuur werkt de warmtepomp uitstekend in combinatie met vloer- en wandverwarming, vanwege haar lagere constante temperatuur. Echter werkt de warmtepomp ook goed met andere afgiftesystemen zoals radiatoren, convectoren, vloerverwarming of een combinatie van deze systemen.

Doordat een warmtepomp doorgaans gebruik maakt van natuurlijke energiebronnen ontstaat er een hoog rendement. De energieprestatie van een warmtepomp (COP) ligt tussen de 3 en 5. Voor elke kWh verbruikte energie (elektriciteit), levert de warmtepomp tussen de 3 en 5 kWh nuttige warmte. Ofwel, het rendement ligt tussen 300% en 500%.

Nog meer voordelen van een warmtepomp

Door een warmtepomp samen met LTV in gebruik te nemen wordt een aangenaam binnenklimaat gecreëerd. Een goed geïsoleerd huis wordt hierdoor gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker verwarmt. Dit levert een gezondere lucht in huis op en een optimale temperatuurverdeling. Daarbij is noemenswaardig dat de warmtepomp ook in combinatie met een hr-ketel op gas gebruikt kan worden.

Warmtepomp laten installeren in omgeving Utrecht?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een warmtepomp van Kouveld Klimaatbeheersing? Zoals u heeft kunnen lezen bieden wij een passende en milieuvriendelijke oplossing voor het verwarmen van uw huis. Weten hoeveel u bespaart met een warmtepomp? Vul het daarvoor bestemde formulier in. Contact opnemen met ons kan door middel van het contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Wilt u meer weten of persoonlijk kennismaken?
Wij maken graag een afspraak