Kouveld Klimaatbeheersing, uw partner voor het beste binnenklimaat

Het is tegenwoordig steeds meer gebruikelijk om een warmtepomp aan te schaffen voor het verwarmen van uw huis. Een warmtepomp kan namelijk gezien worden als vervanging van uw cv-ketel. Het gebruiken van een warmtepomp is niet alleen een milieuvriendelijke manier van verwarmen, maar zorgt ook voor een aanzienlijk lagere energierekening. Zeker in combinatie met vloerverwarming! Een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming zorgt voor een laag energieverbruik en veel warmtecomfort. Kouveld vertelt u hier graag meer over!

Hoe werkt een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming?

Vloerverwarming is een zeer comfortabele manier om uw huis te verwarmen. Een vloerverwarming bestaat uit buizen onder de vloer waar water doorheen stroomt. Dit water wordt warm, waardoor deze de vloer verwarmt. Aangezien warme lucht stijgt, verwarmt de vloer op haar beurt de ruimte. Hoewel vloerverwarming een volledige ruimte kan verwarmen, is de temperatuur van het water relatief laag. Door hier een warmtepomp op aan te sluiten, zal het rendement van de warmtepomp stijgen! Een warmtepomp werkt namelijk het beste bij gematigde temperaturen, waardoor deze het meest geschikt is in combinatie met lage temperatuur verwarming, waarvan een vloerverwarming er dus een is.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming?

Doordat een vloerverwarming constant een lage temperatuur heeft, en een warmtepomp het beste werkt met lage temperaturen, is dit dé ideale match! Andere bijkomende voordelen zijn:

  • Zeer laag energieverbruik met financiële besparing als gevolg;
  • Comfortabel;
  • Geen radiatoren nodig.

Om een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming optimaal te gebruiken, is het echter wel belangrijk dat uw huis goed geïsoleerd is!

Soorten warmtepompen

Kouveld biedt verschillende soorten warmtepompen aan. Echter werken niet alle warmtepompen optimaal in combinatie met vloerverwarming. Wij adviseren u dan ook om voor een hybride warmtepomp te kiezen wanneer u gebruik wilt maken van deze combinatie. Deze werkt namelijk het beste bij temperaturen rond de 45 graden. Bekijk hier welke andere soorten warmtepompen wij nog meer bieden!

Vragen? Neem contact op!

Heeft u nog vragen over het gebruiken van een warmtepomp in combinatie met een vloerverwarming? Neem dan contact met ons op!

Wilt u meer weten of persoonlijk kennismaken?
Wij maken graag een afspraak